2021-01-18 15:09:17• hírek • Bede Emőke

Forralt boros pohárral és hógolyókkal dobálták a mentőautót a feldühödött turisták - Videó

Egészen megdöbbentő esetről számolt be hétfőn az országos sajtó: az egyik Bușteni-i sípályánál szombaton sürgős ellátásra szoruló sérülés történt, ám a komótosan andalgó turisták egy része zúgolódni kezdett a tömegben araszoló mentő miatt, mi több, néhányan hógolyókkal és forralt boros pohárral támadtak az autóra.

A Pro Tv tudósítása szerint a turisták akkor gurultak igazán dühbe, amikor a sérülthöz riasztott mentőautó elakadt a tömegben, ezért – teljesen jogosan – bekapcsolta a szirénákat. Mivel néhány gyermek megijedt a hirtelen jött hanghatástól, többen hógolyókkal dobálták meg a járművet, és az egyik, gyermeke kezét szorongató apuka a poharában lötyögtetett forró italt is a mentő után vágja.


A megdöbbentő eset helyszínén jelen volt a hegyimentő-közszolgálat egyik munkatársa is, aki érthető módon nem hagyta szó nélkül a látottakat. A férfi megpróbálta lecsillapítani a kedélyeket, ám mindez csak olaj volt a tűzre: az egyik szemtanú által készített felvétel tanúsága szerint ugyanis az egyenruhás hegyimentőt azonnal többen körülállták és hangosan szidalmazták őt, illetve a mentősöket is. „Itt vannak a kisgyerekek, akik persze, hogy megijedtek. Miért álljunk félre? Mert ő be akar jutni a sípályára? Hát ki az ördögnek képzeli magát?” – üvöltötte egyikük.


Az ügy természetesen nem maradt következmények nélkül: az egyik rendbontó turistát 200 lejre büntették a csendőrök, ám ezen a férfi felesége annyira felháborodott, hogy hívta a 112-t és a hatóságok segítségét kérte. A helyszínre rövid időn belül kiérkeztek a rendőrök is, akik végül a segélyhívót indokolatlanul tárcsázó nőt 2 ezer lejre bírságolták, így a család egészen drága tanulópénzt fizetett az indokolatlan dühkitörésért.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: